View More

Γιάννης Αγγελάκας για efood: «Θέλουν να νομιμοποιήσουν τη σκλαβιά, αυτός είναι ο νεοφιλελευθερισμός»

Δηλώσεις σχετικά με το τελεσίγραφο της εταιρίας στους εργαζόμενους διανομείς της έκανε ο αγαπημένος καλλιτέχνης

Ναταλία Πετρίτη
Ναταλία Πετρίτη

«Θέλουν να νομιμοποιήσουν τη σκλαβιά. Αυτό είναι ο νεοφιλελευθερισμός», δηλώνει ο Γιάννης Αγγελάκας αναφερόμενος στον εκβιασμό της efood στους εργαζόμενους ντελιβεράδες.

Ολόκληρη η δήλωση του:

«Δεν ξαφνιάστηκα. Αυτό δεν κάνουν σε όλο τον κόσμο οι κυβερνήσεις; Νομιμοποιούν τη σκλαβιά. Αυτό είναι ο νεοφιλελευθερισμός.

Συζητούσα σήμερα με τις ανιψιές μου που είναι νέα κορίτσια, 20 χρονών αυτή την ιστορία με το efood. Πραγματικά ανησυχώ για το μέλλον των παιδιών αυτών, για τη νέα γενιά. Με πιάνει τρόμος. Έχουν βάλει στόχο να ξεφτιλίσουν τα εργασιακά. Έτσι όπως πάει το πράγμα δεν πρέπει να θεωρούμε σίγουρο κανένα εργασιακό δικαίωμα. Θα ξεχάσουμε ό,τι θεωρούσαμε «φυσιολογικό» έως τώρα.

Δεν συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα αυτά. Να βλέπουμε και την παγκόσμια κλίμακα. Είδα πριν από ένα χρόνο την ταινία του Κεν Λόουτς, «Sorry we missed you» για τα αδιέξοδα της εργατικής τάξης, και ενώ ήμουν σε κλίμα χαλαρό, σε διακοπές, έπαθα ασφυξία. Τα διαβάζαμε να συμβαίνουν στην Αγγλία από την εποχή της Θάτσερ και μετά, και έφτασαν στην πόρτα μας.

Ευτυχώς υπάρχουν και τα social media και ξεσπάει η οργή του κόσμου. Είναι μια σημαντική δύναμη, που τελικά αναγκάζει την κυβέρνηση να παίρνει πίσω νομοσχέδια, την efood να προσπαθεί να τα μαζέψει, κτλ. Την ψηφιακή δράση την έχουμε. Καλό θα είναι να συνεχίσει και σε σωματική αντίδραση. Χρειάζεται και ο δρόμος. Να μαζευτούμε. Είμαστε πολλοί όσοι αντιδρούμε».

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία efood με τελεσίγραφο στους εργαζόμενους διανομείς ζητούσε εκβιαστικά την αλλαγή των συμβάσεων εργασίας, γεγονός που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στο διαδίκτυο με τους πολίτες να εγκαταλείπουν την πλατφόρμα κατά χιλιάδες.

Πηγή: www.newscenter.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το "Dancing Girl" κυκλοφορεί σήμερα από τη Just Gazing Records και περιλαμβάνεται στον επικείμενο δίσκο, Piano In The

Η Monika, η οποία υπογράφει τη μουσική της ταινίας The Lost Daughter του Netflix, περιέγραψε τη συνεργασία της για το

Η art-pop τραγουδίστρια επιστρέφει με ένα ολοκαίνουριο single

FEATURED TODAY

Η δέκατη κινηματογραφική ταινία του Wes Anderson βρήκε επιτέλους τον δρόμο της στις ελληνικές αίθουσες και η Ναταλία Πετρίτη σχολιάζει το τελευταίο πόνημα του αγαπημένου σκηνοθέτη

Από την Aretha Franklin και την Dolly Parton στα επαναστατικά κορίτσια των Bakini Kill, ο Μάκης Μηλάτος χαρτοργραφεί την επανάσταση της γυναικείας φωνής στη μουσική πολύ πριν το σύγχρονο κίνημα του #metoo φτάσει έστω και καθυστερημένα στην καθημερινότητά μας. 

Στο νέο του Diggin o Ζώης Χαλκιόπουλος αναπολεί τις αγαπημένες του διακοπές στη Δονούσα με τα synths του Jan Hammer.

Top
0
Shares