View More

Η πολιτιστική δημιουργία επιστρέφει με συναυλίες και παραστάσεις στο Christmas Theater, για εμβολιασμένους και μη

Το πρόγραμμα της νέας σεζόν στο Christmas Theater, που θα λειτουργήσει ως μεικτός χώρος συνάθροισης κοινού, ακολουθώντας αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Ναταλία Πετρίτη
Ναταλία Πετρίτη

Μετά από ένα πλούσιο συναυλιακό καλοκαίρι στο City Garden Festival και μετά τις δύο μεγάλες παραγωγές στο Ηρώδειο (Συμφωνική Ορχήστρα Τσαϊκόφσκι και Gala μπαλέτου “Ο Μαύρος Κύκνος”), και καθώς μπαίνουμε σε φθινοπωρινό σκηνικό, που θα δώσει τη σκυτάλη σε ένα πιο αισιόδοξο χειμώνα, φτάνει η ώρα της επιστροφής στο Christmas Theater!

Το Christmas Theater ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό στις 6 Οκτωβρίου με το Gala Μπαλέτου Bolshoi- Mariinsky, «Black Swan - Ο Μαύρος Κύκνος», που μετά την sold out παράσταση στο Ηρώδειο, έρχεται για δύο παραστάσεις στο Christmas Theatre που ξεδιπλώνει τα θεατρικά καθίσματα, καθαρίζει τις βελούδινες μοκέτες, ανανεώνει τα καμαρίνια, δοκιμάζει φώτα και ήχο, ανοίγει την αυλαία και ετοιμάζεται για μια χρονιά γεμάτη ζωντανές παραστάσεις.

 

Σημειώστε πως αυτόν τον ένα χρόνο που παρέμεινε κλειστό, το Christmas Theater έχει ανακαινιστεί πλήρως.

Το City Village με τις ποικίλες γεύσεις και τα παιχνίδια θα λειτουργεί όλο το χρόνο παράλληλα με τις παραστάσεις ενώ η City Art Gallery στο φουαγιέ θα γεμίσει με πίνακες και ακόμα περισσότερα ξεχωριστά αντικείμενα τέχνης.

Το φετινό πρόγραμμα του Christmas Theater όπως έχει διαμορφωθεί έως αυτή τη στιγμή:

Ο ΜΑΥΡΟΣ ΚΥΚΝΟΣ – Gala Μπαλέτου Bolshoi Mariinsky

Πέμπτη 7 & Παρασκευή 8 Οκτωβρίου

ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ της Κάρμεν Ρουγγέρη

Σάββατο & Κυριακή

9 - 10 | 16 - 17 | 23 - 24 | 30 - 31 Οκτωβρίου & 6 - 7 Νοεμβρίου

ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ – ΜΑΡΙΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ

Δευτέρα & Τρίτη 11 - 12 | 18 - 19 | 25 - 26 Οκτωβρίου & Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, Δευτέρα 1 και Τρίτη 2 Νοεμβρίου

Back Beat BEATLES

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου

ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ – ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ

Πέμπτη 4 & Παρασκευή 5 Νοεμβρίου

SWAN LAKE on ice - Η ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ στον πάγο

Παρασκευή 12, Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Νοεμβρίου

EMMA SHAPPLIN – ALESSANDRO SAFINA

Σάββατο 20 Νοεμβρίου

Από Μαρινέλλα έως Emma Shapplin για εμβολιασμένους και μη: Τι θα δούμε στο Christmas Theater τη σεζόν 2021 - 2022

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου

FRANK SINATRA and FRIENDS

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου

LAS VEGAS MAGIC Festival

Σάββατο 27 Νοεμβρίου

ΜΠΟΜΠ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΗΣ The Musical

Σάββατο, Κυριακή 4 - 5 | 11 - 12 και 18 - 19 Δεκεμβρίου

ABBA mania

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ – ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου

GORAN BREGOVIC

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου

Αφιέρωμα στον ΘΑΝΟ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟ

ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ – ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ και άλλοι

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΜΟΤΣΑΡΤ της ΒΙΕΝΝΗΣ Βιεννέζικα Βαλς

Κυριακή 2 Ιανουαρίου

Η ΜΑΣΑ ΚΑΙ Ο ΑΡΚΟΥΔΟΣ

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου

Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ του ΝΤΙΣΝΕΫ

Με την ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ

Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Ιανουαρίου

Ήδη οι πρώτες προπωλήσεις άνοιξαν.

Εισιτήρια για όλες τις παραστάσεις του Christmas Theater πωλούνται στα: www.ct.gr/τηλεφωνικά στο 211 – 77 01 700/και στο δίκτυο viva.gr/https://www.viva.gr/tickets/festival/olympiako-stadio-galatsiou/christmas-theater-2020-21/

Λειτουργία ως μεικτός χώρος συνάθροισης κοινού

Με αυτό το γνώμονα, το Christmas Theater (ακολουθώντας το παράδειγμα όλων των μεγάλων Ευρωπαϊκών θεάτρων) και με μεγάλο αίσθημα ευθύνης απέναντι στους θεατές αλλά και στην αποστολή του, θα λειτουργήσει ως μεικτός χώρος συνάθροισης κοινού, ακολουθώντας αυστηρά και υπεύθυνα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή μετάδοσης του Covid-19.

Για την εγγύηση της υγείας και της ασφάλειας, το Christmas Theater αξιοποιεί την εμπειρία των προηγούμενων ετών λειτουργίας του καθώς και αυτή που απέκτησε τα δύο τελευταία καλοκαίρια με το City Garden όπου καθημερινά υποδεχόταν 800 άτομα και το οποίο λειτουργούσε με τις νέες συνθήκες που επέβαλε η πανδημία.

Έτσι, έχει αναπτύξει και δοκιμάσει, πρακτικές που εξασφαλίζουν την άνετη πρόσβαση στο χώρο και την ανέφελη διασκέδαση εφαρμόζοντας παράλληλα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται από την νομοθεσία και τις εκάστοτε οδηγίες των αρμόδιων αρχών για την πραγματοποίηση ζωντανών θεαμάτων σε κλειστά θέατρα. Τα ειδικά μέτρα που σχεδιάζονται και εφαρμόζονται στοχεύουν στην προστασία των θεατών κατά την είσοδο και την έξοδό τους, καθώς και κατά την παραμονή τους στους χώρους των εκδηλώσεων.

Ειδικότερα:

Το Christmas Theater λειτουργεί με μέγιστη κάλυψη του 50% της χωρητικότητάς του, δηλαδή από τις 3.600 θέσεις που διαθέτει, ανοίγει προς πώληση μόνο τις 1800 θέσεις.

Όλες οι θέσεις είναι αριθμημένες ενώ τα εισιτήρια διατίθενται αποκλειστικά σε δυάδες.

Ακόμα παραπάνω, οι αποστάσεις μεταξύ των θέσεων είναι οι μέγιστες δυνατές: δηλαδή σε κάθε δυάδα θέσεων θεατών υπάρχουν δύο θέσεις κενές τόσο μπρος και πίσω, όσο και αριστερά και δεξιά (σχήμα «σταυρός») κάτι που εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή απόσταση μεταξύ των θεατών.

Όλα τα εισιτήρια είναι ονομαστικά (προσωπικά) και μη μεταβιβάσιμα ενώ ο έλεγχος τους κατά την είσοδο είναι ανέπαφος (με χρήση scanner).

Η αίθουσα του Christmas Theater είναι μεγάλη και η απόσταση της οροφής από τα καθίσματα τεράστια, ώστε να δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες ανανέωσης του αέρα. Σε αυτό σημαντικό ρόλο παίζει το σύστημα εξαερισμού και θέρμανσης ανοικτού κυκλώματος με εισροή νωπού αέρα που εξασφαλίζει συνεχή ροή νέου καθαρού αέρα από έξω (ανανεώνει, ΔΕΝ ανακυκλώνει).

Πριν και μετά από κάθε παράσταση υλοποιείται απολύμανση όλων των χώρων που κινήθηκε το κοινό, ο θίασος και το τεχνικό προσωπικό με την μέθοδο Νεφελοψεκασμού - Ψυχρής Εκνέφωσης (Fogging - νέφωση Dalco100 πιστοποιημένη από τον ΕΟΔΥ).

Στους μεικτούς χώρους συνάθροισης έχουν - σύμφωνα με τη νομοθεσία - πρόσβαση:

Όσοι έχουν αποκτήσει ανοσία, δηλαδή είτε έχουν εμβολιαστεί (και με δύο δόσεις εμβολίου ή με μονοδοσικό εμβόλιο) κι έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους είτε έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους έξι μήνες [Πιστοποιητικό Νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο με ισχύ που διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν].

Όσοι έχουν υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης της νόσου Covid-19 (PCR test ή rapid test) με αρνητικό αποτέλεσμα κατά τις τελευταίες 48 ώρες. Οι ανήλικοι θα προσέρχονται με δήλωση αρνητικού αποτελέσματος self test από τους γονείς τους. Αυτές οι υποχρεώσεις ισχύουν για όλους άνω των δώδεκα (12) ετών.

Για τα παιδιά, από τεσσάρων (4) έως έντεκα (11) ετών είναι απαραίτητη δήλωση self-test τελευταίου εικοσιτετραώρου στην οποία προβαίνει είτε οποιοσδήποτε γονέας/κηδεμόνας.

Για την είσοδό τους στις παραστάσεις, οι θεατές πρέπει να επιδεικνύουν ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας. Το Christmas Theater δεν συλλέγει ούτε επεξεργάζεται κανένα προσωπικό δεδομένο μέσω της διαδικασίας ελέγχου των πιστοποιητικών καθώς χρησιμοποιεί την εφαρμογή «CovidFreeGr» που έχει θεσπίσει η πολιτεία (Η εφαρμογή δείχνει μόνο το όνομα του κατόχου του πιστοποιητικού, ενώ δεν κρατάει και δεν αποθηκεύει προσωρινά ή μόνιμα προσωπικά δεδομένα ή ιστορικό επαληθεύσεων).

Το Christmas Theater είναι αυστηρό και με τον εαυτό του.

 

Έτσι, πραγματοποιούνται καθημερινές εντατικές απολυμάνσεις στους κοινόχρηστους χώρους και στα WC, βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ.

Σε όλους τους χώρους του υπάρχουν αντισηπτικά χεριών. Οι θεατές μπορούν και πρέπει να τα χρησιμοποιούν ώστε να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής.

Διαθέτει πολυπληθές προσωπικό ταξιθεσίας και ασφαλείας, έτοιμο να δώσει λύσεις σε περίπτωση που παρατηρηθεί συνωστισμός.

Προς αποφυγή του συνωστισμού, προτείνεται οι θεατές να προσέρχονται στους χώρους τουλάχιστον 60' πριν την έναρξη των παραστάσεων.

Οι διαδρομές εισόδου και εξόδου των θεατών έχουν διαμορφωθεί με τέτοιον τρόπο ώστε σε κανένα σημείο να μην σημειώνεται μεγάλη συγκέντρωση κοινού, με την τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των θεατών κατά την προσέλευση και την αποχώρησή τους από τους χώρους.

Δεν υπάρχουν διαλείμματα στις παραστάσεις ενώ η αποχώρηση των θεατών από τους χώρους θα γίνεται σταδιακά και πάντα υπό τις οδηγίες της ταξιθεσίας. Οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα καθ' όλη τη διάρκεια της επίσκεψης και παραμονής τους στον χώρο της παράστασης, από την είσοδο μέχρι και την έξοδό τους.

Τα κυλικείο λειτουργεί κανονικά εφαρμόζοντας όλες τις απαραίτητες οδηγίες απολύμανσης.

 

CHRISTMAS THEATER/Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου/Βεϊκου 137, Γαλάτσι/Τηλέφωνο: 211 77 01 700 και https://ct.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το "Dancing Girl" κυκλοφορεί σήμερα από τη Just Gazing Records και περιλαμβάνεται στον επικείμενο δίσκο, Piano In The

Η Monika, η οποία υπογράφει τη μουσική της ταινίας The Lost Daughter του Netflix, περιέγραψε τη συνεργασία της για το

Η art-pop τραγουδίστρια επιστρέφει με ένα ολοκαίνουριο single

FEATURED TODAY

Από την Aretha Franklin και την Dolly Parton στα επαναστατικά κορίτσια των Bakini Kill, ο Μάκης Μηλάτος χαρτοργραφεί την επανάσταση της γυναικείας φωνής στη μουσική πολύ πριν το σύγχρονο κίνημα του #metoo φτάσει έστω και καθυστερημένα στην καθημερινότητά μας. 

Στο νέο του Diggin o Ζώης Χαλκιόπουλος αναπολεί τις αγαπημένες του διακοπές στη Δονούσα με τα synths του Jan Hammer.

25 χρόνια κλείνει φέτος το Avopolis και ο Μάκης Μήλατος, συνεργάτης του Avopolis και επί χρόνια σύμβουλος έκδοσης του περιοδικού μας (Sonik), παρουσιάζει -σε δύο podcast επεισόδια- τις διεθνείς κυκλοφορίες που καθόρισαν την ταυτότητά μας.

Top
0
Shares