Πέθανε ο Bunny Wailer των Wailers

Ήταν το τελευταίο εν ζωή μέλος της αρχικής σύνθεσης της μπάντας του Bob Marley.

news.team
news.team

Πέθανε στα 73 του χρόνια ο Bunny Wailer, μέλος των Wailers, της μπάντας, δηλαδή, του Bob Marley.

Την είδηση επιβεβαίωσε η Jamaican Observer, χωρίς να κάνει γνωστή την αιτία του θανάτου του. Πάντως, ο μουσικός είχε προβλήματα υγείας τον τελευταίο χρόνο, ύστερα από εγκεφαλικό που υπέστη πέρυσι.

Ο Bunny Wailer γεννήθηκε ως Neville Livingston το 1947. Μεγαλώνοντας στη Τζαμάικα, έκανε παρέα με τον Bob Marley, ιδιαίτερα μετά τον θάνατο του πατέρα του δεύτερου, οπότε και η μητέρα του μετακόμισε με τον πατέρα του Livingston.

Το 1963, οι δυο τους μαζί με τον Peter Tosh μετακόμισαν στο Κίνγκστον για να ιδρύσουν τους Wailing Wailers, που αργότερα έγιναν σκέτο Wailers.

Στον Livingston χρεώνονται πολλές από τις αρμονίες σε κομμάτια των Wailers, ενώ τον ακούμε στα “Dreamland”, “Riding High”, “Brain Washing”, “Keep On Moving”, “Reincarnated Souls”, “Hallelujah Time”, μεταξύ άλλων.

Όσο, πάντως, η φήμη του Bob Marley μεγάλωνε, ο Bunny Wiler απομακρυνόταν, για να εγκαταλείψει τελικά τους Wailers το 1973. Στη συνέχεια, ακολούθησε σόλο καριέρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένας οδηγός για τις ταινίες που θα δείτε αυτή την εβδομάδα στο Backstage Film Festival

Στο τελευταίο επεισόδιο των Simpsons, η Lisa αποκτά έναν φανταστικό φίλο που είναι «ένας καταθλιπτικός τραγουδιστής

FEATURED TODAY

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμα κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο τα λέει με τον Κυριάκο Μπαλάνο των Silent Winter.

Στο νέο του Incoming, ο Δημήτρης Λιλής αναπολεί τις εποχές που τα blogs καθόριζαν τις νέες μουσικές τάσεις. 

Η δισκογραφία του Nick Cave, μέσα από κείμενα που δημοσιεύτηκαν στο Avopolis, μαζί με κάποιες σκέψεις που φέρνουν αυτά τα ταξίδια...

Top